Permacultuur - Natuurcamping Klein Schoor Limburg

Permacultuur Leren & Kamperen

Op welke manier kun je permacultuur toepassen op een balkon of stadstuin?

Hoe begin je een vruchtbare moestuin?

Welke vormen van composteren kun je toepassen?

En de vraag die ons allemaal bezighoudt…

Hoe begin je?

Wat staat er op het programma? (onder voorbehoud)

Iedereen die antwoord zoekt op bovenstaande vragen, is welkom tijdens het Permacultuur Leren & Kamperen weekend. Door middel van presentaties en workshops gaan we aan de slag. En waar kan dat beter dan op permacultuur én off-grid natuurcamping Klein Schoor? 🙂

 • Beginselen van permacultuur en het belang van verschillende basisprincipes zoals ecosystemen, watermanagement, composteren, aanplanting e.d.

 • We laten in de praktijk zien hoe je een (kale) grond omtovert tot een groene oase. Ook nemen we je mee door onze moestuin en laten zien hoe je op ecologische wijze een vruchtbare tuin creëert.

 • Hoe kun je off-grid en zelfvoorzienend leven? We zetten permacultuur in een bredere context: uitleg over verschillende off-grid systemen, ecologisch bouwen door middel van recycling en met behulp van natuurlijke materialen.

 • Hoe breng je permacultuur in de praktijk? Aanpak en toepassingen van permacultuur in het dagelijks leven, van een klein balkon of stadstuin tot een groot stuk land.

 • Wat is het belang van fungi en het myceliumnetwerk voor een goed bodemleven? En kunnen wij zelf de vruchten hiervan plukken middels het kweken van eetbare paddenstoelen?

 • Workshop composteren: verschillende composteervormen staan centraal, waaronder warm, koud, wormenbaden en human compost. We gaan zelf aan de slag met het maken van een composthoop. Let’s get our hands dirty!
Kampvuur - Camping Klein Schoor

En wat kan ik nog meer verwachten?

 • Lekkere vega(n) maaltijden, waaronder lunch en diner. Daarnaast staat er doorlopend fruit, snacks, koffie, thee en fris klaar. Ontbijt is optioneel bij te boeken.

 • Een fijn Natuurkampeerterrein die naast de reguliere faciliteiten en sanitaire voorzieningen ook beschikt over een composttoilet, buitenkeuken en outdoor shower, helemaal off-grid!

 • Vrije tijd om te genieten van de natuur, het campingterrein of een duik te nemen in de zwemvijver

 • Een gezellige en inspirerende film- en kampvuuravond 🙂

Is er nog iets anders dat ik moet weten?

 • Vrijdagvond ben je al welkom om je tentje, camper of caravan neer te zetten. Die avond draaien we een mooie permacultuur film voor extra inspiratie 🙂 En het programma start op zaterdag om 10.00 uur met afsluiting op zondag tot +/- 14.00 uur .

 • Prijs is inclusief kampeerplek, alle campingfaciliteiten en maaltijden: op zaterdag lunch en diner, op zondag lunch met doorlopend fruit, snacks, koffie, thee, fris. Ontbijt op zaterdag en zondag is optioneel bij te boeken voor de liefhebbers.
 • De maaltijden zijn veganistisch aangevuld met vegetarische opties.

 • Overnachten is met eigen kampeermiddel.

 • Mocht je niet over een eigen kampeermiddel beschikken, kun je een van de caravans huren die op het terrein staan.

 • We hebben 15 staanplaatsen beschikbaar op de camping, dus we hosten een kleine (maar fijne) groep mensen.

 • Helaas is het weekend is niet geschikt voor kinderen. We zijn bezig om in de toekomst een vergelijkbaar programma te organiseren wat meer toegespitst is op kinderen.

 • Normaal gesproken zijn honden welkom, maar i.v.m. de presentaties en workshops is het tijdens het Permacultuur Leren & Kamperen weekend niet mogelijk om honden (of andere huisdieren) mee te nemen.

Wat zijn de kosten?

 • Prijzen voor komende edities worden t.z.t. bekend gemaakt.
Natuur - Camping Klein Schoor Limburg

Maak kennis met de hosts en sprekers

Tijdens het weekend komen verschillende gezichten hun kennis en ervaring delen.

Wij, Teun en Inge, hosten het weekend en nemen jullie mee in het ontstaan van ‘Klein Schoor‘. Vanuit onze liefde voor een vrij leven in de natuur en geïnspireerd door onze reizen, zijn we 5 jaar geleden begonnen de nette boerencamping met weiland om te toveren tot een bloeiend en groen terrein waar de biodiversiteit steeds meer toeneemt. De permacultuur kennis die we in het buitenland opgedaan hebben, proberen we hier zoveel mogelijk toe te passen evenals het ecologisch bouwen waarbij de natuur leidend is.

Maxime Permantier
van
Gardens of Life

Geboren met groene handen, opgeleid tot hovenier en bioloog en meer dan 20 jaar ervaring in het groen. In 2019 heeft Maxime het bedrijf Gardens of Life opgericht gespecialiseerd in ‘Tuinen vol leven, om in the leven’ . Naast de mens, staat de natuur centraal, evenals biodiversiteit, bodemleven en hergebruik van materialen.

Walter Barning
van het
Paddenstoelenbos

Met zijn sporen verdiend te hebben bij het opzetten van diverse permacultuurprojecten in binnen- en buitenland, heeft Walter zijn liefde voor paddenstoelen ontdekt. Wat begon met het groeien van biodynamische Shii-takes is vandaag de dag uitgegroeid tot een waar Paddenstoelenbos.

Permacultuur composteren - Natuurcamping Klein Schoor

Hoe kan ik me aanmelden?


Leuk dat je enthousiast bent! De editie van juli 2024 is al geweest, maar wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe weekenden kun je onderstaand formulier invullen. Zodra er nieuwe data bekend zijn, ben jij de eerste die het weet 🙂