VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe laat kan ik inchecken?
Op de dag van aankomst kun je inchecken tussen 14.00 en 19.00 uur.

Kan ik ook na 19.00 uur inchecken?
Ja, dat is mogelijk, maar laat het ons even weten dan zijn we hiervan op de hoogte. Houd er wel rekening mee dat na 20.00 uur er geen auto’s meer over het kampeerterrein kunnen rijden i.v.m. de veiligheid en rust van de overige gasten. Het is wel mogelijk om te parkeren op de parkeerplaatsen buiten de poort en lopend het kampeerterrein te betreden.

Hoe laat dien ik uit te checken?
Graag uitchecken voor 12.00 uur.

Kan ik ook eerder in- of uitchecken?
Ja, uiteraard! Laat het ons even weten en met een early check-in ben je welkom vanaf 11.00 uur. Late check-out is om 17.00 uur. Kosten hiervoor bedragen € 3,50 p.p. per dagdeel (op basis van beschikbaarheid).

Mijn kampeermiddel is langer dan 6 meter. Kan ik bij jullie komen kamperen?
Ja, dat is mogelijk, maar neem even contact met ons op en vermeld hoe lang je caravan/camper is. De camping is namelijk niet geschikt voor heel grote caravans en motorhomes. Afhankelijk van de lengte en de beschikbaarheid, vragen we eventueel een meerprijs.

Is mijn huisdier ook welkom?
Ja, honden (of katten) zijn welkom. Wel dienen zij de gehele tijd aangelijnd te blijven i.v.m. andere gasten en de kippen en eenden die hier wonen. Rondom de vijver en in de algemene ruimtes zijn honden/katten niet toegestaan. In de omgeving van de camping zijn er veel mooie uitlaatplekken en bij het kanaal (op 2 min loopafstand) kunnen honden ook zwemmen.

Moet ik muntjes kopen om te kunnen douchen?
Nee, we hebben geen muntjessysteem. Wel stellen we het op prijs als je de douchebeurt kort wilt houden. Niet alleen voor de overige gasten, maar zeker ook voor de natuur. Water is een van de meest belangrijke elementen op deze aarde en wij zijn van mening dat we daar bewust mee om moeten gaan. Vandaar dat we naast de reguliere sanitaire voorzieningen ook verschillende off-grid faciliteiten hebben gecreëerd.

Wat zijn de off-grid faciliteiten op de camping?
We hebben een buitenkeuken waar je op het kampvuur kunt koken en met regenwater kunt afwassen. Er is een buitendouche, waar je kunt douchen met hemelwater dat verwarmd wordt door de zon en we hebben een composttoilet.

Een composttoilet?
Ja, dat is een droogtoilet waarbij geen water wordt gebruikt. I.p.v. door te spoelen met (drink)water gebruik je zaagsel en stro. Het klinkt enger dan het is, dus probeer het een gewoon een keer! Je bespaart gemiddeld zo’n twee weken drinkwater met één dag op het composttoilet. De meeste gasten zijn erg gecharmeerd van het gezellige composttoilet (waar je bovendien ook nog meer privacy hebt). Ook wel de ‘troon’ van de camping genoemd 🙂

Zijn er dan geen ‘normale’ toiletten op de camping?
Natuurlijk wel! We hebben een ruim sanitair gebouw met twee toiletten, twee urinoirs, drie wastafels en twee douches (waarvan één grotere, handig voor kleine kinderen). Zo kan iedereen kiezen wat hij of zij fijn vindt.

Waarom hebben jullie gescheiden afval?
Verschillende redenen: wij hebben geen ophaalservice en gescheiden afval levert minder stank, overlast en rommel op. Op de camping hebben we aparte bakken voor glas, PMD (plastic, metaal, drinkpakken), ijzer, papier en compost. Ook hondenpoepzakjes en luiers kun je kwijt in een aparte bak.

En wat doe ik met mijn restafval?
Wanneer je goed scheidt, heb je weinig tot geen restafval. Het kleine beetje restafval kun je bij uitchecken bij ons inleveren. Dit stimuleert om goed te scheiden, waardoor er minder stank en rommel ontstaat.

We willen graag met een groep komen kamperen. Is dit mogelijk?
Ons terrein is niet geschikt voor grote groepen, aangezien we slechts 15 plekjes hebben. Wil je met een klein groepje komen kamperen, dan is dit in sommige gevallen mogelijk afhankelijk van het aantal personen en kampeermiddelen. Doorgaans houden we maximaal 14 personen aan als maximum, zodat er geen ‘meerderheid’ ontstaat t.o.v. de andere kampeerders. Wil je met een klein groepje komen kamperen, neem dan even contact met ons op of dat mogelijk is.

Wat moet ik nog meer weten als ik met een klein groepje wil komen kamperen?
Klein Schoor een kleine natuurcamping is waar de natuur en rust de boventoon voeren. Een gezellige kampvuuravond is altijd mogelijk, maar vanaf 22.00 uur dient het rustig te zijn op het terrein (geen elektronische muziek en luide gesprekken), zodat er geen overlast ontstaat voor de overige gasten. De hoofdboeker dient minimaal 21 jaar te zijn.

Kan ik ook mijn verjaardag vieren op jullie camping?
Dat kan! Wil je (overdag) gezellig je verjaardag vieren met een klein groepje kampeerliefhebbers en ‘s avonds lekker eten bij het kampvuur eten, ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat vanaf 22.00 uur het rustig te dient zijn op het terrein (geen elektronische muziek en luide gesprekken). Mocht je liever tot laat een feestje willen vieren, moet je toch nog even verder kijken naar een andere camping of locatie. Plastic vlaggen en ballonen zijn overigens niet gewenst, er zijn mooie natuurvriendelijke alternatieven hiervoor 🙂

Kan ik de camping ook afhuren voor een familieweekend, bruiloft of ander evenement?
Ja, dat kan zeker. We vinden het erg leuk om de locatie te zijn voor een gezellig event en denken graag met je mee! Wel houden we graag het ‘natuurkampeer-gevoel’ vast, dus dat wil zeggen dat de activiteiten en sfeer moeten passen bij ons terrein. Dankzij de buitenruimte, faciliteiten en overnachtingsmogelijkheden is Klein Schoor een erg flexibel. Neem contact met ons op en vertel ons je wensen. Het wordt vast en zeker een topdag!